83.000 bezoekers voor Open Wervendag 2018

6
mei 2018

Ruim 83.000 bezoekers hebben vandaag genoten op één van de 150 toonaangevende bouwwerven in héél België. De Confederatie Bouw organiseerde voor de 12de keer Open Wervendag als imago evenement voor de bouw en bouwberoepen. De bouw profileert zich hiermee andermaal als een aantrekkelijke en toekomstgerichte werkgever die dringend op zoek is naar duizenden talenten met pit.

Kortrijk Evolis
Mieke3

Enkele blikvangers

Het multifunctionele Stadskantoor in Hasselt en de nieuwe Hasseltse stadswijk Quartier Bleu. In Antwerpen trok de restauratie van de historische Handelsbeurs veel publiek, evenals de gedempte zuiderdokken, en de nieuwe stadwijk Turnova in Turnhout.

In West-Vlaanderen waren de toppers met duizenden bezoekers het Rentel offshore windpark in Oostende, de Nemo Link in Brugge, het iconisch kantoorgebouw op de Sky-site en het Guldensporencollege en neobarok kapel, Lago Weide zwembad in Kortrijk en het mooie Woonzorgcentrum Marie Ter Ruste in Zwevezele.

In Oost-Vlaanderen waren er héél veel topwerven, zoals de restauratie en renovatie van het NTGent, het Wintercircus, en de sportoase “Vita Scheldebad in Temse.

Maar ook in Brussel kon de renovatie van de Reyerstunnels op veel belangstelling rekenen.

In Wallonië waren de blikvangers de indrukwekkende restauratieprojecten in de provincie Namen met de ‘Donjon de Crupet’ in Assesse en de ‘Collégiale Saint-Feuillin’ in Fosses la Ville. Het ziekenhuiscomplex Montlégia bleef ook dit jaar de publiekstrekker in Luik.

Benieuwd naar alle foto's? Volg dan zeker de Facebookpagina van Open Wervendag.

Open Wervendag is echt uitgegroeid tot hét visitekaartje van de bouw. De bezoekers waren gefascineerd door het vakmanschap en technische evoluties die de bouwbedrijven vandaag toonden. Pas als je het zelf ziet, besef je dat onze bouwbedrijven ons dagelijkse leven enorm beïnvloeden en vooral aangenamer en duurzamer maken. Wij zijn bijzonder trots op onze bedrijven en de trendsettende projecten die zij voor ons realiseren.

— ​Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw