Luik: Aandacht voor restauratie en ziekenhuisbouw

27
april 2018

De werven in de provincie Luik zijn prachtvoorbeelden van het in ere herstellen van oude sites tot duurzame projecten die bijdragen aan het welzijn van iedereen.

Aandacht voor restauratie en ziekenhuisbouw

Het voormalige, beschermde klooster van de Recollectinen (Herve) krijgt een grootscheepse make-over en verpopt tot een woonproject met 13 appartementen en gemeenschappelijke ruimtes. Met zes decennia ervaring werkt het bedrijf Liégeois aan de restauratie van de gevels en de daken, na de betonnen binnenelementen onder handen te hebben genomen. Ontdek meteen deze ongewone renovatie!

4650 Herve Couvent Recollectines Gustave Et Yves Liegeois 6

In Herve is een heuse make-over aan de gang voor het klooster van de Recollectinen

4800 Verviers Domaine Du Parc Wust

Domaine du Parc in Verviers: een van de belangrijkste rusthuizen in de regio

Een andere locatie die wordt opgewaardeerd en onze aandacht verdient is het Domaine du Parc, in Verviers. Wust bouwt er een van de belangrijkste rusthuizen in de regio. Moderne muren en geavanceerde technologieën gaan er samen met opmerkelijke bomen die het werk van de aannemer niet hebben vereenvoudigd. Maar aangezien het intergenerationele project echt buitengewoon is...

Ten slotte zouden de bezoekers wel gek zijn om de vijf verdiepingen van het megaziekenhuis MontLégia links te laten liggen. CIT Blaton, Bam en Galère hebben met hart en ziel aan deze instelling gebouwd, in dit stadsdeel dat in de herfst van 2019 geopend zal worden. Verleden jaar trok deze werf bijna 4.200 bezoekers op Open Wervendag.

4000 Liege Clinique Du Montlegia Sm Galere Bpc Cit Blaton

Het MontLégia ziekenhuis in Luik opent voor het tweede jaar op rij haar deuren tijdens Open Wervendag