Neem een kijkje achter de schermen van nieuw ziekenhuisblok in Gent

7
mei 2019

Tijdens Open Wervendag krijgt u als bezoeker de mogelijkheid om in primeur de nieuwe ziekenhuisblok van het AZ Sint-Lucas in Gent te bezoeken. Dankzij deze unieke sneak peek komt u in aanraking met nieuwe technieken en interessante weetjes.

De werf kadert in de centralisatie van de afdelingen van campus Volkskliniek en campus Sint-Lucas, wat onderdeel is van het masterplan dat loopt tot 2028. Het te bezoeken blok W zal plaats bieden aan: de dagziekenhuizen inwendige, oncologie, heelkunde en geriatrie; de pijnkliniek, de infuustherapie, het oog- en handcentrum, consultaties geriatrie en een afdeling palliatieve zorg.

9000 Gent Az St Lucas Artes Depret 3

AZ Sint-Lucas

Op 19 mei kan u de werf in afwerking bezoeken. De verschillende technieken, zoals een buizenpost die achter de ziekenhuiswanden schuilgaan, kan u ontdekken. Bovendien kan u een kijkje nemen in een operatiezaal en zien wat er gebeurt bij chemotherapie.

Naast een bezoek kan u deelnemen aan een zoekspel en is er animatie voor jong en oud. Ook het dakterras is open. Van hieruit hebt u een prachtig zicht over de stad Gent!