Ook op zee is de bouw actief, dat bewijst West-Vlaanderen

1
mei 2017

Aan wal, op water of in de hoogte, de bouw is overal. Dat tonen enkele indrukkende ‘werven’ in de provincie West-Vlaanderen.

In Harelbeke zijn de aannemers volop in de weer met de bouw van een nieuwe sluis met dubbele stuw, vispassage en draaibrug voor fietsers en voetgangers. En die aanpassingen zijn broodnodig want binnenkort zullen er heel wat grote vrachtschepen het traject tussen de Seine en de Schelde afleggen. Op Open Wervendag krijg jij als eerste de eer om de werf per boot te ontdekken!

Watersluis Met Stuw Harelbeke

Watersluis, Harelbeke

Watersluis Met Stuw Harelbeke 2

Watersluis, Harelbeke

Ook op water, is je bezoek aan het hefvaartuig ‘Goliath’. Het indrukwekkende werktuig weegt ongeveer 2600 ton en kan zichzelf uit het water tillen. Jawel, je leest dit goed! Het vaartuig wordt gebruikt voor de bouw en het onderhoud van windmolenparken op zee. Kan jij deze reus temmen?

Goliath Deme

Hefeiland Goliath, Zeebrugge © RV DOC

Watervrees? Dan is Stevin in Zeebrugge wellicht meer jouw ding. Stevin omvat de aanleg en afbraak van hoogspanningsverbindingen en de bouw van drie hoogspanningsstations, knooppunten in het elektriciteitsnetwerk waar kabels en lijn arriveren en vertrekken. De hoogspanningspost in Zeebrugge is voorlopig de hoogste van België en is cruciaal voor de elektriciteitsbevoorrading van ons land. Of hoe de bouw letterlijk bouwt aan onze samenleving. Absoluut niet te missen!

Stevin 1

Stevin, Zeebrugge

Stevin 2

Stevin, Zeebrugge