Topprestaties en vernieuwing in Vlaams-Brabant

2
mei 2018

Veel beweging in het centrum van het land. Met frisse projecten, die niet ten koste gaan van open ruimte.

Wachten op water

Een leeg zwembad is een merkwaardig zicht: de diepte van de kuip zonder water, de geur van geschiedenis, … En een geschiedenis, die heeft het zwembad van Londerzeel. Het gebouw dateert intussen van 1971. De sporthal is van 1976. Alle twee verouderd dus. Zelfs het recreatieve deel, dat in 1991 is bijgebouwd, is toe aan vernieuwing. Er komt een volledig nieuw instructiebad met een beweegbare bodem, een zaal voor gevechtssporten, een wellness- en fitnessruimte en een spraypark voor de kleintjes. Veel waterpret in het verschiet dus. Op 6 mei krijg je al een mooi beeld van hoe het vernieuwde complex er gaat uitzien.

1840 Londerzeel

Het oude zwembad wordt een ontspannings- en ontmoetingsplek

Sterk staaltje stadsvernieuwing

Ruim 20 jaar geleden ging het oude slachthuis van Webbekom dicht. Een aantal gebouwen werd afgebroken en het terrein lag er wat troosteloos en verlaten bij. Ook de conciërgewoning is al 10 jaar in onbruik. Opmerkelijk: om hygiënische redenen moesten slachthuizen buiten de stad liggen. Maar de stad is gegroeid, rond de site heen. Ideaal dus om die lege plek vandaag op te vullen met 15 huizen, 37 appartementen, een buurtwinkel en een binnenplein. Een mooi voorbeeld van stadsvernieuwing met de toepasselijke naam “Koeveld”.

3290 Diest

Een innovatief project waarin ook staalskeletbouw wordt toegepast

Bouwen aan topprestaties

Een hoog niveau, letterlijk en figuurlijk. Dat is wat je nodig hebt als je wil volleyballen met de beste spelers van de wereld. De verplichte vrije hoogte voor internationale wedstrijden bedraagt namelijk 12,5 meter. En reken maar dat die voorhanden is in de nieuwe topsporthal van de KU Leuven. Wat er ook komt, zijn een tribune, kleedkamers en kantoren. Het Universitair Sportcentrum en het Sportmedisch Adviescentrum van het UZ krijgen eveneens een plaats in het gebouw. Wist je trouwens dat de spelregels voor het volleybal gedeeltelijk gebaseerd zijn op die van het basketbal en het tennis?

3001 Leuven

De hal van 70 x 35 m is opdeelbaar in 4 gelijke zaaldelen