Tussen wetenschap en cultuur in Waals-Brabant

2
mei 2018

Aan wat voor werven mogen we ons in Waals-Brabant verwachten komende zondag?

In Waals-Brabant staat op Open Wervendag één ding vast: het paradepaardje is er het polyvalente cultuurcentrum dat Strabag er bouwt in Waver (rue de l’Ermitage). Het bedrijf realiseert er theaterzalen, een bioscoop, openbare ruimtes en een bibliotheek. En zelfs een restaurant!

1300 Waver Cultuurcentrum Strabag 3 Png

In Waver wordt een nieuw, polyvalent cultuurcentrum gebouwd

1300 Waver Cultuurcentrum Strabag 2

Er komen theaterzalen, een bioscoop, openbare ruimtes, een bibliotheek en zelfs een restaurant

Deze prachtige volumes mogen echter niet de gloednieuwe villa Timmermans (Grez-Doiceau) verbergen, noch vooral het grootscheepse China Belgium Technology Center, gelegen in Louvain-La-Neuve. Deze locatie van zo'n 55.000 m² ligt centraal in het wetenschapspark Einstein en bestaat uit verschillende torens, een hotel met 160 bedden, een conferentiecentrum, enzovoort. Vijf activiteitencentra vormden de leidraad voor dit kolossale bouwwerk: biotechnologie, groene energie, opto-elektronica, telecommunicatie en een starterscentrum voor bedrijven.

Tot slot stellen we ook graag een korte stop voor in Dion-Le-Mont, waar de architect Frédéric Van Vyve de plannen tekende voor een energiezuinige villa in houtskeletbouw. Daar wordt immers met materialen van natuurlijke oorsprong gewerkt.

1348 L L N China Belg Techn Centre Cit Blaton

Ook het China Belgium Technology Center combineert enorm veel functionaliteiten in één gebouw