alertarrow-rightcheckclipboardclosePage 1dropdown-arrowsfacebookfavoritegluegoogle-plusinstagrampagination-leftpagination-rightsearchselectslick-arrow-righttwitteryoutube
8870 Izegem

Dac’art, fietsvriendelijk woonproject langs kanaal Roeselare-Leie

De Zuidkaai wordt een uitgelezen plek voor wonen aan het water met de bouw van Dac’art op de site van het oude veevoederbedrijf Dacar. Het ontwerp is van B2Ai, gewaardeerd om haar verfijnde architectuur, hoogwaardige afwerkingsgraad en materiaalkeuze. Dac’art brengt 54 appartementen en 7 penthouses in een architecturaal geheel van 5 bouwstijlen. Het onderscheidt zich door de veelheid en variatie aan leefterrassen (1 tot 4 per unit) en voldoet ruim aan de eisen op het vlak van energiezuinigheid.

Opengesteld door

Bezienswaardigheid

Op 6 mei krijg je een volledig beeld van de afgeronde ruwbouwwerken en zie je diverse stadia van afwerking. Bijzondere kwaliteiten en bouwtechnieken (op het gebied van groendaken, akoestiek, energiezuinigheid,...) worden toegelicht tijdens 2 begeleide rondgangen of zijn doorlopend van 10u-17u te consulteren via informatieborden. Je kan er tijdens het parcours op de bovenste verdieping genieten van een uniek zicht op Izegem en op de terugweg een bezoek brengen aan het modelappartement.

Type activiteiten

  • Begeleide rondleiding

Waarom bezoeken

Benieuwd hoe een nieuwbouwproject gelijk kan staan aan de kunst van het wonen ? Toekomstige bewoners vinden op Dac’art het beste van twee werelden: rust en toch alle voordelen van de pekkerstad Izegem vlakbij. Tip: Combineer je bezoek aan deze werf met een zondagse wandeling of fietstocht in de Leiestreek via de verschillende wandel- en fietsknooppunten die het woonproject direct verbinden met het groene hinterland richting Ingelmunster, Wandel op de Mandel en kasteel Blauwhuis.

Andere activiteiten

• Gratis drankje voor iedereen
• Fietswedstrijd
• Fototentoonstelling Lucien Vandenbroucke

Meer over de activiteit

Een vast parcours neemt de bezoekers mee van de centrale binnentuin tot aan een penthouse waar je een uniek zicht krijgt op Izegem. Maak -op je eigen ritme via infoborden of tijdens een begeleide rondgang- kennis met specifieke kwaliteiten en bouwtechnieken, zoals groendaken, akoestische maatregelen, gevarieerd materialenpallet, alsook voorzieningen voor fietsliefhebbers. Op 6 mei opent het modelappartement voor het eerst haar deuren. Ontdek er dat Dac’art veel meer is dan wonen aan de vaart.

Praktische info

  • Zuidkaai 2, 8870 Izegem
  • Het fietsvriendelijke woonproject Dac'art is gelegen langs het kanaal Roeselare-Leie. Vlakbij het groene jaagpad richting Ingelmunster. ZEER BEPERKTE parkeermogelijkheid aan de Zuidkaai. Gelieve de vrije parking aan de Dirk Martenslaan 3-5 in Izegem te gebruiken en vandaar via de Brugstraat de Zuidkaai te bereiken. RUIME fietsenstalling nabij de werf. Alle bezoekers die met de fiets naar Open Wervendag komen ontvangen een toepasselijke attentie.
  • Aangepast schoeisel
  • Routebeschrijving
nl fr