alertarrow-rightcheckclipboardclosePage 1dropdown-arrowsfacebookfavoritegluegoogle-plusinstagrampagination-leftpagination-rightsearchselectslick-arrow-righttwitteryoutube
2300 Turnhout

TURNOVA - Nieuw stadsdeel met unieke blikvangers

In het Turnhoutse stadshart beweegt er heel wat! Het voormalige fabrieksterrein van drukkerij Brepols vlak bij de Grote Markt wordt omgevormd tot een nieuw stadsdeel. Een gebied van zo’n 3 hectare biedt binnenkort plaats aan wonen, winkelen en beleven. Naast zo'n 250 woongelegenheden en een 40-tal winkels komt er de nieuwe stedelijke academie, een viersterrenhotel, een ondergrondse parking en een toren van 72 m hoog.

Opengesteld door

Bezienswaardigheid

Aan de Grote Markt krijgen we al een goed beeld van wat het nieuwe stadsdeel Turnova zal worden. Het Corsendonk hotel met z'n prachtige ontbijtruimte, grote glaspartijen en 98 hotelkamers krijgt stilaan vorm.
Maar ook de blikvanger, de Turnova toren van 72 m hoog, pronkt elke 2 weken wat hoger boven het Turnhouts stadsbeeld uit.
Wandel ook door de ondergrondse parking en over de werf van de appartementen, hotel en winkels …

Waarom bezoeken

We zetten de poorten van de Turnova werf open voor het grote publiek. Hier kan je een kijkje nemen in wat de hoogste woontoren van de Kempen zal worden met een prachtig zicht over de stad.
Je ontdekt ook meer over onze KWO-installatie, een ingenieus systeem met opgepompt grondwater waarmee we binnenkort de winkels, woningen en het hotel op de Turnova verwarmen en verkoelen.
Ook al onze bezoekers trakteren we op een hapje en een drankje!

Speciale opmerkingen

Op de route door de werf kom je enkele trappen tegen. Daardoor is de rondgang op de werf helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers of kinderwagens.

Praktische info

  • Grote Markt 36-38, 2300 Turnhout
  • Aangepast schoeisel
  • Grote hoogtes
  • Routebeschrijving
nl fr