alertarrow-rightcheckclipboardclosePage 1dropdown-arrowsfacebookfavoritegluegoogle-plusinstagrampagination-leftpagination-rightsearchselectslick-arrow-righttwitteryoutube
7000 Mons

Hotel De La Roche

Restauratie van het Hôtel de la Roche, geklasseerd erfgoed
Restauratie van de gevels en de daken van een van de twee belangrijkste bewaarde herenhuizen uit de 18de eeuw in Mons, met gebruik van oude technieken en natuurlijke materialen.

Opengesteld door

Bezienswaardigheid

De restauratie van het dak van het hoofdgebouw is onlangs gereed gekomen, terwijl dat van de bijgebouwen nu aangevangen is. Hierdoor is het nu het ideale moment om de verschillende etapes van het herstel met natuurlijke en duurzame materialen en oude technieken die op een intelligente en innovatieve wijze gebruikt werden, te ontdekken.
Dakdekkers en loodgieters zullen demonstraties uitvoeren, terwijl gidsen de architecturale betekenis van het gebouw, de uitzonderlijk authentieke staat zullen belichten, aangevuld door anekdotes over sociale geschiedenis van de 18de eeuw.

Type activiteiten

  • Begeleide rondleiding

Waarom bezoeken

Het herenhuis werd gebouwd in de jaren 1750 door de Stadspensionaris (=juridisch adviseur), op het model van Parijs, dat wil zeggen tussen binnenhof en tuin, en nam als model de Hôtels de Matignon en Charost en het Elysée in Parijs. Het binnenhof wordt gevormd door het hoofdgebouw in U en een tweede U van de bijgebouwen, aan de straat. Het resultaat is één van de meest opvallende en goed ontworpen binnenhoven in Mons, die door de huidige herschildering in ere hersteld zal worden. De vleugel van het poortgebouw heeft ook louter een theatrale functie, rechtstreeks geïmporteerd uit Parijs.

Meer over de activiteit

• rondleidingen met demonstraties van de gebruikte technieken, verplichte voorafgaande inschrijving op www.hlrm.org

Speciale opmerkingen

Laten wij herontdekken wat de natuur het beste doet en wat de bouwsector al lang vergeten heeft: natuurlijke en duurzame materialen, met hun verwerking volgens eeuwenoude tradities, die de duurzaamheid van het gebouw voor de komende 100 tot 120 jaar zullen waarborgen.

Praktische info

rondleidingen met demonstraties van de gebruikte technieken, verplichte voorafgaande inschrijving op www.hlrm.org Vooraf inschrijven kan via deze link.

nl fr