alertarrow-rightcheckclipboardclosePage 1dropdown-arrowsfacebookfavoritegluegoogle-plusinstagrampagination-leftpagination-rightsearchselectslick-arrow-righttwitteryoutube
2000 Antwerpen

Unieke restauratie en renovatie historische Handelbeurs

Dit project bestaat uit verschillende delen. Zo is er de bouw van een luxehotel met 139 kamers, dat zich bevindt in de voormalige gebouwen van de dienst bevolking. Ook worden er kamers ondergebracht in het historische Hotel du Bois. De Handelsbeurs wordt daarnaast gerestaureerd en aangepast naar publieke ontmoetingsplaats, maar ook voor markten en publieke evenementen. De schippersbeurs wordt omgebouwd tot restaurant. Onder de Handelsbeurs en het hotel komt een auto- en fietsenparking.

Opengesteld door

Bezienswaardigheid

De bezoekers krijgen de verschillende deelprojecten te zien. Dat zijn dan zowel de historische gedeeltes zoals de Handelsbeurs en Hotel du Bois, maar ook het nieuwbouw- en renovatiegedeelte. We lopen ook langs in de ondergrondse parking die op spectaculaire wijze onder de Handelsbeurs gebouwd is.

Type activiteiten

  • Begeleide rondleiding

Waarom bezoeken

De bezoeker krijgt een unieke preview van hoe het eindresultaat van de Handelsbeurs er zal uitzien. Voor sommigen zal het een verrassende eerste kennismaking zijn, voor anderen een blij weerzien. Bovendien kom je ook te weten hoe we constructies maken tot 10 meter onder de Handelsbeurs en krijg je een zicht op de bouw van het hotel.

Meer over de activiteit

Wandeling op de prachtige werf van de Handelsbeurs, via een uitgestippelde route.

Speciale opmerkingen

Geen parking bij de werf. Het project is te voet, met de fiets of via het openbaar vervoer te bereiken.

Praktische info

  • Borzestraat 31, 2000 Antwerpen
  • Ingang langs Twaalfmaandenstraat (zie plan in bijlage)
  • Aangepast schoeisel
  • Grote hoogtes
  • Routebeschrijving
nl fr