alertarrow-rightcheckclipboardclosePage 1dropdown-arrowsfacebookfavoritegluegoogle-plusinstagrampagination-leftpagination-rightsearchselectslick-arrow-righttwitteryoutube
9000 Gent

Dunant Gardens: Modern wonen in industrieel erfgoed "CIAC"-garage

Op de werf Dunant Gardens bouwt BESIX verschillende blokken met daarin appartementen, assistentiewoningen en commerciële ruimtes. Op de site komt ook een parkeergarage. Dunant Gardens vervangt de beroemde Peugeot-garage CIAC. We restaureren en behouden één gevel van het oude gebouw, die onder 'industrieel erfgoed' valt.

Opengesteld door

Bezienswaardigheid

Zoals mooi te zien op de foto's, is één zijde van het gebouw in afwerkingsfase, terwijl aan de andere zijde de ruwbouw bijna opgeleverd wordt. Zo kan je als bezoeker verschillende fases in het bouwproces bewonderen. Je ziet duidelijk welke structuur er schuil gaat achter de afwerking.

Type activiteiten

  • Animatie en activiteiten

Waarom bezoeken

Op de werf Dunant Gardens kan je als bezoeker zien hoe we het stadsaanzicht veranderen. De gebouwen komen op de gekende site van de oude Peugeot-garage CIAC. Zeker als je Gent een beetje kent, is het leuk om te zien hoe die omgetoverd wordt. Bovendien kan je bekijken hoe wij een authentieke gevel renoveren en perfect integreren binnen een nieuw ontwerp.

Meer over de activiteit

De bezoekers kunnen een vrij bezoek brengen aan de werf via een afgebakende route. Onderweg krijgen ze uitleg door het werfpersoneel, maar ook door de bouwheren. Ze kunnen er verschillende fases in het bouwproces bewonderen, van ruwbouw tot afwerking.

Praktische info

nl fr