alertarrow-rightcheckclipboardclosePage 1dropdown-arrowsfacebookfavoritegluegoogle-plusinstagrampagination-leftpagination-rightsearchselectslick-arrow-righttwitteryoutube
9990 Maldegem

Moderne BEN-woning

In het Oost-Vlaamse Maldegem bouwt Ivo Oosterlynck een moderne eengezinswoning met de EcoHomePanel modulaire sandwichpanelen. Door het gebruik van de lichte, sterk isolerende panelen slaagde hij er in de muren en het dak van de woning in slechts 7 dagen tijd op te bouwen. Omdat het EcoHomePanel bouwsysteem de zogenaamde ‘droogbouw’ toepast, kan de bouwheer ook meteen werk maken van de buiten- en binnenafwerking van zijn nieuwbouwhuis.
De energiezuinige woning voldoet aan de BEN-normen. De panelen zijn immers opgebouwd uit een 10 cm dikke laag PIR+ isolatieschuim voor binnenmuren en 20 cm voor buitenmuren. Door het gebruik van EcoHomePanel sandwichpanelen wint dhr. Oosterlynck bovendien tot zo’n 7% aan binnenruimte in vergelijking met traditionele bouwtechnieken met hetzelfde isolatievermogen. Daarnaast zijn de panelen volledig zelfdragend en garanderen ze een sterke, luchtdichte basisstructuur.

Opengesteld door

Bezienswaardigheid

Op 6 mei kan u in Maldegem de volledige ruwbouwstructuur van de morderne BEN-woning bekijken. De EcoHomePanel technische adviseur zal de volledige dag aanwezig zijn om antwoord te geven op alle vragen rond het bouwsysteem van de woning en ook de bouwheer zelf is bereid zijn ervaring met EcoHomePanel uit te wisselen.
Alle belangrijkste principes van het EcoHomePanel bouwsysteem zijn aanwezig in deze woning inclusief geïsoleerde balken, een plat dak van grote oppervlakte dat bestaat uit zelfdragende dakpanelen, de specifieke opbouw en verbinding van de panelen onderling en een geslaagd huwelijk tussen onderkeldering met traditionele technieken en de efficiënte opbouw in sandwichpanelen van de rest van het gebouw.

Waarom bezoeken

Op de werf wordt u zich ongetwijfeld bewust van de voordelen van bouwen met sandwichpanelen. Het EcoHomePanel bouwsysteem maakt een woning bouwen letterlijk en figuurlijk lichter: het is minder arbeidsintensief door een verkorte opbouwtijd (in casu slechts 7 dagen), de panelen vereisen een minder zware fundering, en garanderen bovendien een beduidend lichtere eindfactuur dan andere bouwsystemen voor dezelfde isolatiewaarde.
Energiezuinig bouwen kan dus zeker efficiënter, sneller en goedkoper door het gebruik van geïsoleerde sandwichpanelen. Op de werf in Maldegem kan u alle mogelijkheden van EcoHomePanel ontdekken en uw vragen stellen aan onze adviseur ter plaatse.

Praktische info

Indien u van plan bent ons een bezoek te brengen tijdens de Open Wervendag, laat dit dan aub weten via het formulier op onze website. Vooraf inschrijven kan via deze link.

nl fr