Designmuseum, Gent

Drabstraat 10, 9000 Gent
Renovatie/restauratie

Design Museum Gent wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel DING (Design in Gent). Die zal de bestaande gebouwen op elkaar aansluiten en extra ruimte bieden voor tijdelijke expo’s, presentaties, workshops, evenementen en art handling. Er komt ook een museumcafé, een terras, een nieuw onthaal en een museumshop. Ook de bestaande gebouwen worden aangepakt en deels gerestaureerd en gerenoveerd. Het ontwerp is van de hand van ATAMA (Gent), Carmody Groarke (Londen) en RE-ST architectenvennootschap (Antwerpen). Sogent is gedelegeerd bouwheer in opdracht van Stad Gent.

Van :

Bezienswaardigheid

Op het terrein zijn de sloopwerken zijn ondertussen afgerond en vonden de archeologen heel wat interessante sporen. Momenteel zijn we volop bezig met de opbouw van het nieuwe gebouw. Circulariteit, duurzaamheid en innovatie staan voorop. Zo gebruiken we ecologische materialen, zetten we in op hergebruik van materialen en werken we met een circulaire gevelsteen gemaakt uit afval van de Gentenaars. Ontdek tijdens Open Wervendag meer over: • De opbouw van de nieuwe vleugel DING met de houtmassiefbouw • De circulaire gevelsteen voor DING (Do the Right DING) • De resultaten van het archeologisch onderzoek op het bouwterrein • De renovatie en restauratie van de bestaande gebouwen • De restauratie van de historische gevels aan de binnentuin.

Niet te missen

We bieden een exclusieve en unieke blik achter de schermen. We vertellen je graag meer over het bouwproces, het gebruik van circulaire materialen en de uitdagingen voor het bouwen van dit ambitieuze en complexe bouwproject.

Opgelet

Momenteel bevindt de werf zich in de ruwbouwfase. Er zijn veel werftrappen aanwezig, dus zorg ervoor dat je stevige schoenen draagt bij het werfbezoek. Houd er rekening mee dat de werf niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers of kinderwagens. Er is geen parkeergelegenheid op het werfterrein. Parkeren kan in de ondergrondse parking Ramen en Sint-Michiels vlakbij. Kom bij voorkeur met de fiets of het openbaar vervoer.

Activiteiten

Ontdek in primeur de nieuwe vleugel DING voor Design Museum Gent en de verschillende renovatie en restauratie technieken voor de bestaande gebouwen op de museumsite. De Constructive People van Artes Depret & Artes Woudenberg staan klaar om je alles uit te leggen over de werken. De rondgang op de werf leg je af op je eigen tempo.

Praktische info