Zwembad Louvain-la-Neuve

route de Blocry 2, 1348 Louvain-La-Neuve
Sport/cultuur

Het zwembad wordt gebouwd naast het sportcentrum van Blocry en zal een zwembad voor iedereen zijn: scholieren, gezinnen, sportievelingen en topsporters. Dit zwembad krijgt een olympisch bad (50 x 25 m) en het zal beschikken over een mobiele wand en een verwijderbare bodem om in alle veiligheid te leren zwemmen. Er komt ook een systeem dat verdrinking voorkomt. De nieuwe infrastructuur zal geschikt zijn voor nationale wedstrijden in verschillende disciplines, zoals langeafstandszwemmen, synchroonzwemmen, duiken en waterpolo.

Van :

Bezienswaardigheid

Het wordt een van de grootste zwembaden in Wallonië. Voor de bouwplaats wordt bovendien de Boulevard de Lauzelle heraangelegd en er wordt voldaan aan criteria voor zachte mobiliteit. Het nieuwe gebouw zal ook energie-efficiënt zijn met de installatie van meer dan 900 zonnepanelen en een regenwaterrecuperatiesysteem.

Niet te missen

Nadat in juli 2022 de stedenbouwkundige vergunning werd verkregen, kon de ploeg eind augustus beginnen met de sloop van de overdekte tennisbanen en de voormalige viskwekerij van de UCLouvain. De grondwerken en de ruwbouw werden in het voorjaar van 2023 voltooid. De grootschalige technische uitrusting staat nu op haar plek en de laatste hand wordt gelegd zodat we deze zomer 2024 de eerste zwemmers kunnen verwelkomen!

Opgelet

Enkele cijfers: - Gebouwoppervlakte: 3.500 m² - Grondverzet: 8.000 m³ - Beton: 2.000 m³ - Staal: 200 t

Praktische info