CHwapi - Unieke site

Boulevard Lalaing 57, 7500 Tournai
Innovatieve technieken

Tegen 2026 zullen alle ziekenhuisactiviteiten van CHwapi gegroepeerd zijn op één campus. Vandaag de dag heeft de instelling 3 campussen (IMC, Notre-Dame en Union), evenals een polikliniek en een consultatiebureau. De huidige bouwplaats heeft dan ook betrekking op deze samenvoeging. Het gecentraliseerde ziekenhuis zal een oppervlakte van 150.000 m² beslaan (waarvan 100.000 m² momenteel in aanbouw is) en er worden innovatieve technieken gebruikt (bijvoorbeeld naspanning).

Van :

Bezienswaardigheid

Het is een gebouw met ruimtes die gewijd zijn aan projecten (bijvoorbeeld de ontvangsthal met de verantwoordelijke voor het ontvangstproject die erover zal praten, hetzelfde voor de toekomstige keuken of het toekomstige trainings- en conferentiecentrum, enz.) Er zijn reusachtige ruimtes. Er wordt voor de bezoekers een traject uitgestippeld met het hele parcours lang video’s, 3D-projecties en foto’s.

Niet te missen

.

Opgelet

De toegang is vrij, maar er worden groepen gevormd, dus reken op een kleine wachttijd als er veel volk toestroomt.

Activiteiten

Open voor bezoekers tussen 10 en 17 uur op zondag 26 mei. Een bewegwijzerde rondleiding door twee gebouwen in aanbouw op de gecentraliseerde ziekenhuiscampus van het Centre Hospitalier de Wallonie picarde. Standen met onze specialisten die uitleg geven over ons project en de aanwezigheid van onze partnerbedrijven voor de ruwbouw. Cateringruimte buiten (foodtrucks en alcoholvrije bar) en andere verrassingen.

Praktische info

  • Boulevard Lalaing 57, 7500 Tournai
  • Ingang op de hoek van de Rue de Barges en de Boulevard Lalaing - GRATIS PARKEREN: parkeergarage Tournai Maison de la Culture (10 minuten lopen), CHwapi-parkeergarage (rue Général Piron)
  • Aangepast schoeisel
  • Parking beschikbaar
  • Routebeschrijving