Spectaculaire renovatie van Gare Maritime

1000Brussel
Parking beschikbaar

Het project omvat de bijzondere renovatie van het voormalig monumentale goederenstation Gare Maritime op de site van Tour & Taxis te Brussel. Het concept omvat de bouw van een overdekte wijk in de stad vlak aan een groen park. Zowel de renovatie van de historische structuur als de nieuwbouw wordt door MBG gecoördineerd. Er komen 12 nieuwe permanente houten structuren, die functies zullen krijgen voor beleving, food & beverage, retail en kantoren

Opengesteld door

Bezienswaardigheid

Via een uitgestippeld parcours krijg je een impressie van de werken in uitvoering. Vermits de opdracht bestaat uit de bouw van 10 gelijkaardige volumes, die op de datum van de open wervendag in verschillende fase van uitvoering zijn, zal je de verschillende stadia van ruwbouw en afwerking van de bouwblokken zien. Je zal kennis maken met de techniek van houtconstructies, de opbouw van de houten gevels, de technische installaties, de afwerking en de renovatiewerken aan de hal.

Niet te missen

- Wil je weten hoe een historisch deel van Brussel wordt omgebouwd tot een architecturale parel van de 21ste eeuw? - Wil je weten hoe wij ook aan het milieu bouwen door beton te vervangen door hout? - Wil je weten hoe moderne technieken worden ingezet om het gebouw zo ecologisch mogelijk te maken? - Wil je het grootste houtskeletbouw project van Europa bezoeken? Kom dan zeker op 19/05/19 naar de werf Gare Maritime !

Opgelet

Bereikbaarheid werf: - fiets :fietsenstalling aan Depot Royal Havenlaan 86C alsook station van villo’s in de Picardstraat - openbaar vervoer (metro lijn 2-6 station Ijzer, tramhalte lijn 51 Sainteclette) - auto : parkeergelegenheid in de onmiddellijke omgeving van de werf.

Praktische info