Stadhuis Roeselare

Botermarkt 2, 8800 Roeselare
Renovatie/restauratie

Stad Roeselare bouwt, in het hart van de stad, een innovatief stadhuis aan de Grote Markt dat voldoet aan strenge duurzaamheidsnormen met een naadloze integratie van de historische monumenten.

Van :

Bezienswaardigheid

Het meest duurzame stadhuis van Vlaanderen ligt in Roeselare. Het stadhuis voor de Roeselarenaar opent in 2024. De sloop is achter de rug, en intussen komenwe verdiep na verdiep dichter bij de afwerking. Wil je dat allemaal van dichter bij zien? Kom langs op Openwervendag! Want het meest duurzame stadhuis bouwen, hoe gebeurt dat eigenlijk? En hoe zal het er dan wel uitzien? Tijdens je bezoek kan je het allemaal ontdekken, van kelder tot dakterras. Langs het parcours kan je bovendien heel wat uitleg krijgen.

Niet te missen

Vóór de bouw van het stadhuis waren de inwoners van Roeselare duidelijk over hun verwachtingen. Het moest een toegankelijk en duurzaam huis mét groen worden. Bovendien moesten het historische stadhuis, het belfort en al het aanwezige erfgoed naadloos aansluiten op de nieuwbouw. Zo blijft het vernieuwde stadhuis een herkenbaar baken in het stadscentrum. In 2024 opent het stadhuis de deuren, maar in tussentijd ben je van harte welkom om de werf te bezoeken en meer te ontdekken over die duurzame bouw.

Opgelet

Opgelet: het nieuwe stadhuis wordt een toegankelijk huis voor iedereen, maar voorlopig bezoek je een werf. Dat zorgt ervoor dat het gebouw momenteel nog niet toegankelijk is voor mensen die minder mobiel zijn.

Inschrijvingsprocedure

Inschrijven doe je vanaf 10 april op www.roeselare.be/stadhuisvanrsl

Praktische info

  • Botermarkt 2, 8800 Roeselare
  • De ingang vind je op de Grote Markt.
  • Vooraf inschrijven is verplicht
  • Parking beschikbaar
  • Grote hoogtes
  • Routebeschrijving