Aanleg 'open access' Warmtenet Antwerpen-Noord

Treurenborg 9, 2030 Antwerpen
Innovatieve technieken

In de haven van Antwerpen wordt het Warmtenet Antwerpen-Noord aangelegd: 16 km buizen die de verbrandingsoven van afvalverwerker Indaver verbindt met bedrijven in de Antwerpse haven en de woonwijken Luchtbal en Rozemaai. Als eerste is de mouterij van Boortmalt aan de beurt, die op 8 km van Indaver ligt. Fluvius staat in voor warmtelevering aan de woningen. Het warmtenet is een 'open access' netwerk: alle bedrijven die warmte produceren of willen afnemen, krijgen de kans om zich aan te sluiten.

Van :

Bezienswaardigheid

Na een introductie neemt het projectteam je mee op het terrein om op verschillende key points te zien hoe een warmtenet wordt gebouwd en welke stappen, processen en installaties hiervoor nodig zijn.

Niet te missen

Een unieke kans om een werf in de haven van Antwerpen te bezoeken en te zien hoe een warmtenet wordt gebouwd. Waaruit bestaat een warmtenet? Hoe worden de buizen aan elkaar gezet en veilig in de grond gestoken? Zijn er andere installaties nodig? Hoe worden warmteleverancier- en afnemer met elkaar verbonden? Leer alles vanop de eerste rij!

Opgelet

- Stevige schoenen - Geen kinderwagens (een draagzak kan uiteraard wel) - Niet rolstoeltoegankelijk

Inschrijvingsprocedure

Inschrijving is verplicht via deze link : Inschrijven

Activiteiten

Begeleide rondleiding

Praktische info