Restauratie, renovatie en herbestemming van het voormalig museum Smidt van Gelder

Belgiëlei 91, 2018 Antwerpen
Renovatie/restauratie

Het voormalige museum Smidt van Gelder, een van de meest luxueuze Antwerpse meesterwoningen uit de belle époque, wordt hersteld in zijn grandeur en uitstraling. Ook de tuin wordt gerestaureerd. De restauratie van het gebouw is niet toegespitst op één specifieke bestemming. Bedoeling van de werken is om een polyvalent en flexibel gebouw te creëren dat een combinatie van verschillende invullingen kan krijgen zoals een restaurant, een congres- of feestzaal, kantoor- en conferentieruimtes.

Van :

Bezienswaardigheid

Restauratie, renovatie en herstemming met respect. Langs een afgebakend parcours toont het team hoe het conserveren en herstellen van historiek (het interieur, decoratieve elementen, fonteinen), moderne technieken (liften, brandbeveiliging...) en hedendaags comfort (mechanische ventilatie, sanitair...) in harmonie worden samengebracht.

Niet te missen

Een kans om te zien hoe een van de meest luxueuze meesterwoningen uit de belle époque, samen met de tuin, in haar grandeur wordt hersteld. Het voormalige Hotel Thijs uit 1905 werd in 1937 aangekocht door Pieter Smidt van Gelder. Hij bracht er zijn kunstverzameling en woonst in onder. In 1949 ging het gebouw naar de stad Antwerpen, die het omvormde tot een museum. Na een brand en ernstige stabiliteitsproblemen worden deze beschermde unieke gebouw en tuin respectvol in hun eer hersteld.

Opgelet

- Niet toegankelijk voor kinderwagens (een draagzak kan natuurlijk wel) - Trappen en hoogtes

Praktische info