Aanleg 'future-proof' gasvervoerleiding tussen Desteldonk en Opwijk

Office Park Lokeren - Wolfsakker , 9160 Lokeren
Innovatieve technieken

Voor klant Fluxys legt Denys een leiding van 44 km tussen Desteldonk en Opwijk. Die ontbrekende schakel in het Belgische gasnet is een toekomstgerichte oplossing voor de continuïteit in de energiebevoorrading van België en de omliggende landen, zonder hiervoor Russisch aardgas nodig te hebben. De aanleg van deze leiding is belangrijk in de energietransitie naar het gebruik van waterstof in Vlaanderen: de leiding kan immers op termijn omgeschakeld worden voor transport van waterstof.

Van :

Bezienswaardigheid

Hoe raakt een pijpleiding in de grond? Wat is microtunnelling of plaatsing in open sleuf? Welke machines en processen zijn er nodig om veilig te werken? Na een introductie neemt het projectteam je mee 'in het veld' en kan je vanop de eerste rij zien hoe een pijpleiding wordt gebouwd en in de grond gaat.

Niet te missen

Een pijpleiding? Die zit in de grond! Op deze werf krijg je een unieke kans om bovengronds en vanop de eerste rij te zien uit welke onderdelen een pijpleiding bestaat, wat er gebeurt om de leiding veilig te installeren en hoe deze in gebruik wordt genomen.

Opgelet

- Stevige schoenen - Geen kinderwagens (een draagzak kan uiteraard wel) - Niet rolstoeltoegankelijk

Inschrijvingsprocedure

Inschrijving is verplicht en kan via deze link : Inschrijven

Praktische info

  • Office Park Lokeren - Wolfsakker ., 9160 Lokeren
  • Aangepast schoeisel
  • Routebeschrijving