Herinrichting van het stadscentrum van Beauraing

centre 0, 5570 Beauraing
Renovatie/restauratie

Het project behelst de aanleg van een rotonde aan de afrit Beauraing in de richting Beauraing-Dinant en daarna wordt het kruispunt van Beauraing vernieuwd. Zowel voor de rotonde als voor het kruispunt wordt er gesloopt waarbij de verharde oppervlakken selectief gesorteerd worden (beton, straatstenen, asfalt) en daarna de bestaande lijnelementen. Daarna volgen de grondwerken om een peil te bereiken dat wordt bepaald door de verschillende diktes van onderfundering, fundering en bekleding. Als we de sleufbodem bereikt hebben, moeten alle installaties van de watermaatschappij en van Proximus worden vernieuwd en moeten gebrekkige rioleringen worden vervangen. Hierbij worden sleuven gemaakt (voor de hoofdleidingen en voor de aansluitingen van de particulieren), er worden gietijzeren buizen gelegd (voor de watermaatschappij), glasvezelkabels en bijbehorende kokers (voor Proximus) en buizen van verschillende diameters en verschillende aard (beton, pvc). Zodra de sleuven dichtgemaakt zijn, kan met de onderfundering gestart worden en daarna worden de nieuwe lijnelementen geplaatst, wat zal toelaten funderingen van verschillende aard te leggen (mager beton voor de voetpaden, mengsel van grind en bitumen voor de wegenis. Daarna kunnen de verschillende bekledingen worden uitgevoerd (tegels van lokale blauwe hardsteen voor de voetpaden en asfalt voor het wegdek). De bouwplaats zal in vier fasen verlopen: 1. Rotonde: richting Beauraing-Dinant linkerdeel. 2. Rotonde: richting Beauraing-Dinant rechterdeel. 3. Kruispunt: richting Beauraing-Dinant linkerdeel. 4. Kruispunt: richting Beauraing-Dinant rechterdeel. De uitvoeringstermijn is vastgesteld op 130 kalenderdagen voor fase 1 (rotonde) en 130 kalenderdagen voor fase 2 (kruispunt), waarbij de eindlaag van asfalt op de rotonde en het kruispunt ‘s nachts zal worden aangebracht.

Van :

Bezienswaardigheid

De verschillende gebruikte materialen. De soorten machines die nodig zijn. De eerste stoepranden en verschillende lineaire elementen die al gelegd zijn.

Niet te missen

Om de complexiteit van een dergelijk project en de beperkingen waarmee het bedrijf, maar ook de omwonenden en winkeliers worden geconfronteerd, te begrijpen. Ook het werk van een wegenwerker ontdekken.

Opgelet

.

Inschrijvingsprocedure

.

Praktische info