Hoogspanningsstation Aalst

Erembodegemstraat 2, 9300 Erembodegem
Grote werken/infrastructuur

Netbeheerder Elia werkt aan de bouw van een nieuw hoogspanningsstation in Aalst. In dit station wordt elektriciteit opgevangen en verdeeld onder bedrijven en gezinnen uit de Denderstreek.

Van :

Bezienswaardigheid

Open Wervendag is een unieke gelegenheid om een hoogspanningsstation in aanbouw van dichtbij te bekijken. De bezoekers zullen ontdekken wat een GIS-hoogspanningsstation, een transformator en een relaiskamer zijn.

Niet te missen

• Bezoekers krijgen maar zelden toegang tot hoogspanningsstations, het is ook een futuristisch concept in het kader van de stedelijke ontwikkeling. Wij zullen hen uitleggen waarom dit nieuwe station er moest komen en lichten toe welke rol Elia speelt in de energietransitie. Kinderen zijn ook welkom bij dit bezoek. Onze Elia Mobile-vrachtwagen zal er staan. Hier kun je jouw vragen stellen aan onze medewerkers en bekijken welk materiaal er op de bouwplaatsen wordt gebruikt (kabels, vogelkrullen, een isolator enz.).

Opgelet

- inschrijving enkel voor de begeleide rondleidingen - Beperkt rolstoeltoegankelijk - Geen grote hoogtes, behalve de relaiskamer

Inschrijvingsprocedure

inschrijvingslink voor begeleide rondleiding : Inschrijven

Activiteiten

Begeleide rondleidingen mogelijk – educatieve borden – wandelingen

Andere activiteiten

Wandeling in het stadspark net naast de werf gelegen

Praktische info

  • Erembodegemstraat 2, 9300 Erembodegem
  • Aangepast schoeisel
  • Parking beschikbaar
  • Routebeschrijving