Hof van Busleyden

Frederik De Merodestraat 63, 2800 Mechelen
Renovatie/restauratie

Het gebouwencomplex van het Hof van Busleyden kreeg zijn definitieve vorm in de 17deeeuw. Sinds 2018 is dit stadspaleis, dat in de jaren ’30 heropgebouwd werd, een museum. Nu wordt het samen met ’t Schipke gerestaureerd en staat het opnieuw in de steigers: gevels, daken, goten en het houten schrijnwerk worden opgeknapt. Daardoor zal het museum tot eind 2023 gesloten zijn voor het publiek en zijn er enkel nog tijdelijke exposities mogelijk in de ondergrondse tentoonstellingsruimte.

Van :

Bezienswaardigheid

Al iets meer dan een jaar staat de 16e-eeuwse woning van Hiëronymus van Busleyden, vandaag Museum Hof van Busleyden, in de steigers. Een grondige restauratie van de buitenzijde was nodig om de waardevolle werken in het museum te kunnen blijven presenteren. Tijdens Open Wervendag op zondag 7 mei krijg je een unieke blik achter de schermen van de werkzaamheden. Ontdek er wat er allemaal komt kijken bij zo’n ingrijpende museumrestauratie en hoe het bouwteam hiermee omgaat. Je krijgt bovendien een inkijk in het toekomstige museumcafé, de lege museumzalen en de pas gerestaureerde beiaardtoren. We vertellen je ook meer over de heraanleg van de museumtuinen en de toekomstplannen van het museum.

Niet te missen

Je krijgt bovendien een inkijk in het toekomstige museumcafé, de lege museumzalen en de pas gerestaureerde beiaardtoren. We vertellen je ook meer over de heraanleg van de museumtuinen en de toekomstplannen van het museum.

Opgelet

Opgelet: het aantal plaatsen is beperkt, dus op voorhand inschrijven is nodig. Groepen vertrekken elke 20 minuten onder begeleiding van een gids. De rondleiding duurt ca. 45 minuten. Zorg voor stevig schoeisel voor dit werfbezoek. De rondleiding is helaas niet toegankelijk voor personen die minder mobiel zijn.

Inschrijvingsprocedure

Tickets zijn vanaf woensdag 19/4 beschikbaar via de webshop van hofvanbusleyden.be Rechtstreekse link: https://hofvanbusleyden.recreatex.be/Exhibitions/Overview?Language=nl

Praktische info

  • Frederik De Merodestraat 63, 2800 Mechelen
  • Vooraf inschrijven is verplicht
  • Routebeschrijving
Vraag meer informatie