nl | fr

Restauratie Kasteel van Horst

Horststraat 28, 3220 Holsbeek
Renovatie/restauratie

Het kasteel van Horst: een 13de eeuwse waterburcht met traditionele slotgracht en koetshuis.De burcht spreekt nog meer tot de verbeelding als het kasteel de Rode Ridder.Denys staat in voor de restauratie van gevels, dak en binneninrichting, en voor de verstevigingswerken aan de fundering van het kasteel.Na de restauratie krijgt het gebouw een nieuwe functie, met feest- en evenementenlocaties.De ruimtes worden flexibel ingericht, waardoor ze voor verschillende activiteiten kunnen worden gebruikt.

Van :

Bezienswaardigheid

Een uitgebreide rondleiding rondom het kasteel, met aandacht voor de restauratie van de daken en gevels. Er wordt gefocust op de versteviging van de funderingen van het kasteel, dat zwaar verzakt is. Daarna krijg je de kans om op de steigers rondom de donjon naar boven te klimmen en daar ook de interieurrestauratie van het kasteel te bezoeken.

Niet te missen

Naast de rondleiding door het werfteam rondom het kasteel, krijg je de unieke kans om deel te nemen aan "Expeditie Donjon" met Herita. Hierbij kan je de steigers rondom de donjon naar boven klimmen om via het raam op de eerste verdieping het kasteel te betreden. Daar ontvouwt het boeiende restauratieproces zich voor je ogen. Klim daarna verder tot de top van de Donjon en laat het adembenemend panoramisch uitzicht jou verbazen.

Opgelet

Vrije rondleiding met het werfteam rondom het kasteel. Inschrijving verplicht voor de "Expeditie Donjon".

Praktische info

  • Horststraat 28, 3220 Holsbeek
  • Aangepast schoeisel
  • Parking beschikbaar
  • Grote hoogtes
  • Routebeschrijving

Werven in de buurt