nl | fr

Verbouwing van het schoolgebouw

Tolstraat 6 tot 8, 3770 Herderen-Riemst
Energiezuining wonen

Het is een en al bedrijvigheid in de voormalige school van Herderen op dit ogenblik. Artur Interieur is onlangs gestart met de verbouwing van de beeldbepalende gebouwen tot dertien duurzame woningen. Meer dan zeven jaar stond het oude schoolgebouw in de Tolstraat in Herderen leeg en was er geen leven meer te bespeuren. Nu is dat even anders: aannemers zijn ijverig aan het werk met de ontmanteling van de vroegere klaslokalen. “Het gaat allemaal verbazend snel”, zegt een buurman die geregeld een kijkje komt nemen bij de werf. “In nauwelijks enkele weken blijft er van de oude school enkel maar een skelet over.

Van :

Bezienswaardigheid

Artur Interieur ging meteen aan de slag en zijn nu volop bezig met de ontmanteling van de diverse gebouwen en lokalen. Straks kunnen er dertien gezinnen terecht in een eigen woning, met een eigen tuintje en parkeerplaats. Het schoolgebouw aan de straatzijde, dat dateert van 1899 en is opgenomen in de inventaris van bouwkundig erfgoed tot bescherming van stads- en dorpsgezichten.

Niet te missen

Deze werf is een mooi voorbeeld van "herbestemming." In samenwerking met LENS°ASS architecten renoveert Artur Interieur dit historisch gebouw tot 13 energetische woningen. Klaar voor de toekomst ... !

Praktische info

  • Tolstraat 6 tot 8, 3770 Herderen-Riemst
  • Huisdieren toegelaten
  • Aangepast schoeisel
  • Parking beschikbaar
  • Routebeschrijving

Werven in de buurt