nl | fr

GZL-Artilaval Maasmechelen

Kringloopstraat zn, 3630 Maasmechelen
Grote werken/infrastructuur

Grondzorg Limburg en Artilaval presenteren hun gronddeponie in de groeve Windelsteen langs de Hoeveweg in Dilsen-Stokkem. Deze voormalige grindgroeves krijgen een definitieve vorm als bergplaats voor niet-verontreinigd bodemmateriaal. De nabestemde groeve wordt geïntegreerd in het Nationaal Park Hoge Kempen, met een uitkijkvlonder die toegankelijk is via de gekende toeristische routenetwerken.

Van :

Bezienswaardigheid

Bezoekers kunnen de transformatie van de voormalige grindgroeves naar een natuurlijk landschap ervaren. Heideplanten beginnen te gedijen in de groeve, terwijl de uitkijkvlonder een panoramisch uitzicht biedt op het omliggende gebied, gelegen tussen het Terhills Resort (binnenkort "Fietsen tussen de terrils") en het rustieke Stationnetje van As.

Niet te missen

Ontdek een uniek project dat geen traditionele bouw- of infrastructuurwerken omvat, maar de transformatie van een groeve tot een natuurlijk juweel in het Nationaal Park Hoge Kempen. Geniet van het adembenemende uitzicht van een landschap in transitie en verken de verbinding met toeristische attracties zoals het Terhills Resort, de Litzberg en Stationnetje van As. Rangers staan klaar om je te informeren en tonen je tijdens een wandeling graag welke dieren en planten in het Nationaal Park profiteren van deze natuurherinrichting.

Activiteiten

Rangers staan klaar om je te informeren en tonen je tijdens een wandeling graag welke dieren en planten in het Nationaal Park profiteren van deze natuurherinrichting. Wandeling met Ranger: start om 11u of 14u – afstand: 3 km – duur: 1 uur - meer info: www.nationaalparkhogekempen.be/nl/kalender

Praktische info

  • Kringloopstraat zn, 3630 Maasmechelen
  • Kringloopstraat te Maasmechelen, op de hoek van Walkro
  • Huisdieren toegelaten
  • Aangepast schoeisel
  • Parking beschikbaar
  • Routebeschrijving

Werven in de buurt