Fluxys - bouw van twee gastransportleidingen

1831MACHELEN
Vooraf inschrijven is verplicht Aangepast schoeisel

Tijdens dit project, wordt een stalen gastransportleiding (diameter 600 mm) aangelegd tussen Kraainem en Haren. Deze leiding voorziet gas voor de distributienetbeheerders (Fluvius, Sibelgas) in een zeer complexe en uitdagende omgeving in de rand van Brussel. Voor de aanleg wordt een aantal uitdagende sleufloze technieken toegepast om de hinder naar de omgeving te beperken, zoals horizontaal gestuurde boringen (HDD) en persingen met betonnen mantelbuis. Op dit project zal ook een zogenaamde boogboring (=HDD met vooraf gebogen buizen) worden toegepast, een Belgische primeur!

Begeleide rondleiding

Opengesteld door

Bezienswaardigheid

Door een begeleide fietstocht langsheen het tracé, met verschillende stops langs de weg, wordt uitgelegd hoe een gastransportleiding wordt aangelegd. De bezoekers zullen ook zien hoe bochten worden gemaakt in de leidingen, hoe deze aan elkaar worden gelast en welke controles er worden uitgevoerd op de lassen en de leiding, vooraleer deze in dienst mag gaan.

Niet te missen

Het gaat om een unieke kans om een gasvervoersleiding te zien: we worden er dagelijks mee geconfronteerd, maar we krijgen ze doorgaans nooit te zien vermits de leidingen ondergronds liggen

Opgelet

- Kom jij met de fiets of kan je jouw eigen fiets meebrengen? Ideaal! - Kinderen zijn toegelaten, houd er echter rekening mee dat de volledige rondleiding met de fiets gebeurt. - Stevige (veiligheids)schoenen zijn een must.

Inschrijvingsprocedure

- Breng je jouw fiets mee, of gebruik je een fiets ter plaatse? Kinderzitjes kunnen worden voorzien. Kinderfietsen zijn er in beperkte mate.

Praktische info