Maar laat ons even naar het begin terugkeren.
Vanuit het 19de -eeuwse Engeland kwam het concept van tuinwijken overgewaaid naar onze contreien. Daar kende het een ware bloeiperiode tussen 1915 en 1930. Er werden maar liefst 20 tuinwijken als het ware neer geplant in het Brusselse gewest met daarin ongeveer 7700 woningen.
Bekende architecten, die kwalitatieve en mooie gebouwen ontwierpen, respecteerden het landschap om een plattelandsgevoel te creëren.
- Deze huizen werden voorzien van het, toen gangbare, moderne comfort.
- Voor de woning omringde een haag de kleine voortuin
- Ook achteraan kon je een privé tuin vinden, vandaar de naam tuinwijk.
- De wijk zelf werd ook voorzien van groene hoekjes of pleintjes met banken.
Het was een eerste vorm van betaalbaar et comfortabel wonen voor de armere klasse en kroostrijke gezinnen. De huizen zijn eigendom van de Brusselse Gewestelijke huisvestingsmaatschappij
Het is deze zelfde maatschappij die de bouwheer is van het huidige verdichtingsproject. Er worden nu nieuwe gebouwen tussen de bestaande opgetrokken. Het belangrijke kenmerkzijn de energiezuinige duurzame gebouwen en ook het respect voor het bestaande landschap. Zo worden er 15 houten gebouwen opgetrokken van 1 à 2 verdiepingen. (meer info daarover op de werfpagina)
Wil je meer weten over dit mooie project, hoe ze in de toekomst zal veranderen en welke de gebruikte technieken daarvoor zijn. De medewerkers van de aannemers zullen met plezier op al jouw vragen antwoorden. Of wil je een mooie wandeling maken in deze groene wijk? Neem dan eerst een kijkje op werffiche van de Open Wervendag website en kom op zondag 26 mei zeker langs!
Open Wervendag 2024 | Laat je verwonderen door de bouw en ontdek de verhalen achter de werven