AZ Delta Roeselare : ziekenhuis van de toekomst met gereduceerde ecologische voetafdruk

8800Roeselare
Rolstoeltoegankelijk

In de nieuwe campus van AZ Delta gaan architectuur en zorg hand in hand. De campus telt 3 volumes: het ziekenhuis in gekantelde L-vorm (103.400 m²), het logistieke blok voor ondersteunende functies (13.900 m²) en de “power plant” (2.700 m²) + I&L centrum/RADAR (4.000 m²) met verbindingsbrug, die de energie opwekt voor de ganse site. De centrale ruggengraat scheidt de voorkant van het gebouw - waar alle raadplegingen gebeuren - van de verpleegeenheden die uitkijken op het landschap aan de achterkant. Alle functies worden compact ondergebracht in 6 bouwlagen. Dit zorgt voor een efficiënte circulatie, een ideaal zorgconcept en reduceert de ecologische voetafdruk van het ziekenhuis. Na de verhuizing in het najaar 2019 gaan de campussen Wilgenstraat en Westlaan dicht.

Opengesteld door

Bezienswaardigheid

Op Open Wervendag krijg je als bezoeker een unieke blik achter de schermen van een nieuwbouwziekenhuis. Langsheen 3 trajecten krijgt je een zicht op de verschillende zorgtrajecten die een patiënt kan doorlopen in AZ Delta. Van raadpleging tot acute zorg in één van de operatiezalen, van dagopname tot een langer verblijf in de aangename kamers. Dit project komt tot stand dankzij een intense samenwerking tussen AZ Delta, architecten- en ingenieursbureau VK Architects & en de aannemers Wycor, Jansen the Building Company, EEG, THV Tribus (Cegelec, Spie, Axima), Bekaert Building Company en tal van neven- en onderaannemers.

Niet te missen

Een ziekenhuis bezoeken doe je liefst niet elke dag. Behalve dan om de schermen te kijken van een reusachtig en uitermate complex bouwproject. Trouwens, een ziekenhuis bouwen is een technisch en bouwkundig huzarenstukje. Naast het gloednieuwe AZ Delta verrijst bovendien ook een nieuw Leercentrum- en Innovatiecentrum, RADAR. AZ Delta in enkele cijfers: jaarlijks 650.000 raadplegingen, 50.500 hospitalisaties, 63.000 patiënten in spoedopname, 55.000 chirurgische ingrepen, 2.300 geboortes.

Opgelet

Er is geen parkeergelegenheid op de site van het AZ Delta Roeselare. Parkeren is enkel mogelijk op de parking van de REO Veiling (Oostnieuwkerksesteenweg 101, 8800 Roeselare) . Volg hiertoe de bewegwijzering. Gratis shuttlevervoer van en naar de ziekenhuis site.

Praktische info

  • Deltalaan 1, 8800 Roeselare
  • Werf AZ Delta aan Rijksweg N36 recht tegenover Accent Business Park.
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Routebeschrijving