Nieuwe spoorbrug over het Albertkanaal

Lierseweg 264, 2200 Herentals
Innovatieve technieken

Het verhogen en verbreden van de spoorbrug over het Albertkanaal in Herentals en het plaatselijk verbreden van het Albertkanaal kadert binnen de opwaardering van het Albertkanaal. Dit groter project omvat het wegwerken van capaciteitsbeperkende knelpunten op het Albertkanaal. Brug 44 is een spoorbrug die deel uitmaakt van de spoorlijn tussen Herentals en Lier. Deze stalen brug (uit de jaren 30) wordt vervangen door een nieuwe brug gemaakt door ons zusterbedrijf Aelterman.

Van :

Bezienswaardigheid

Tijdens Open Wervendag etaleert de bouw zijn innovatie en vakmanschap. Ook in Herentals krijg je een exclusieve kijk achter de schermen onze werf. We geven uitleg over de werken en de toegepaste technieken want een werf naast de spoorweg brengtook héél wat praktische uitdagingen met zich mee. De montage van de nieuwe brug gebeurd op de werf zelf, hier krijg je een sneak peek van de nieuwe metalen boogbrug van 160 meter lang!

Niet te missen

Heb je altijd al willen weten hoe een brug gebouwd wordt? Kom dan op zondag 7 mei naar onze werf in Herentals waar we samen met onze collega’s van zusterbedrijf Aelterman een nieuwe spoorbrug bouwen. Naast de spoorbrug bouwt Artes letterlijk ‘op alle terreinen’. We staan op de werf ook in voor de bouw van tunnels, het verbreden van het Albertkanaal en voor de nieuwe fiets-en voetgangerstunnel van Ekelenberg. Kortom, voor elk wat wils op dit indrukwekkende project.

Activiteiten

Bezoekers kunnen genieten van een leerrijke wandeling over de werfzone. Het parcours en de Constructive People van Artes gidsen je door de werf en de nieuwe spoorbrug.

Praktische info

Vraag meer informatie