Herinrichting op- en afrittencomplex A19-R8 - Kortrijk/ Wevelgem

Gullegemsesteenweg , 8501 Kortrijk
Grote werken/infrastructuur

Het op- en afrittencomplex van de A19 met de R8 wordt in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer de komende jaren volledig heringericht. Met de trompetaansluiting zal komaf gemaakt worden met lange files en zorgen we voor een veilig verkeersknooppunt in en rond Kortrijk. Ter hoogte van de aansluiting van de A19 met de R8 komt er een volwaardige verkeerswisselaar zodat de kruispunten met verkeerslichten kunnen verdwijnen. De op- en afrit van de buitenring blijven bestaan en de aansluiting van de binnenring van de R8 op de A19 zal via een brug over de R8 gebeuren. Daarnaast wordt ook nog de op- en afrit van het op- en afrittencomplex nr. 1 Gullegem/Moorsele opgeschoven om de weefzone tussen het complex nr. 1 en de R8 langer te maken en de weefbewegingen gemakkelijker te maken.

Van :

Niet te missen

Velen onder jullie rijden dagelijks voorbij deze werf, maar op Open Wervendag krijg je de kans om de infrastructuurwerken van heel dichtbij te bekijken. Door middel van een uitgestippelde wandelroute met verschillende infopunten kan je op eigen tempo de werf bezoeken en een woordje uitleg krijgen van zij die er dagelijks aan het werk zijn. Door middel van een trappentoren zal je de gloednieuwe brug kunnen opklimmen voor een totaaloverzicht. De waaghalzen onder jullie kunnen plaatsnemen in de Flyseat om de werkzaamheden van op 50 m hoogte te bezichtigen! Verkeersveiligheid staat bij dit project centraal en we zetten dit graag extra kracht bij. Leer alles over de dode hoek of neem plaats in de tuimelwagen en ervaar zelf het belang van het dragen van een veiligheidsgordel. Tenslotte is er nog drankgelegenheid en voor de kleinsten ook voldoende kinderanimatie voorzien. Kortom, dit is de geschikte activiteit voor een boeiende gezinsuitstap!

Opgelet

Hou er rekening mee dat een groot deel van de wandelroute onverhard en vaak wat oneffen zal zijn. Zorg dus best voor aangepast schoeisel. Twee lichte hellingen in het parcours zijn onvermijdelijk, maar de trappentoren kan wel vermeden worden indien gewenst. Je kan dus gerust de rondgang volgen met een kinderwagen. - De ingang van de werf bevindt zich ter hoogte van de Gullegemsesteenweg. - Opgepast: er is zondagnamiddag ook een wielerwedstrijd in de buurt. Volg de instructies van de seingevers en politie langs de weg. - We hebben parkeermogelijkheden voorzien op verschillende plaatsen in de buurt van de werf. Daar zullen parkeerwachters aanwezig zijn voor een vlot verloop. Gelieve hun instructies op te volgen. <BR>Volg daarna de pijltjes van Open Wervendag richting de ingang van de werf. • Parking Sterima – Zonnekestraat 13, 8501 Kortrijk • Parking Koffiehoek • Parking Aldi – Bissegemstraat 212, 8560 Wevelgem • Dappaardstraat, 8501 Kortrijk

Praktische info