nl | fr

Homborchveld

Homborchveldlaan, Rond-point Charles Solau /, 1180 Brussel
Energiezuining wonen

Het verdichtingsproject voor de tuinwijk "Homborchveld" in Ukkel wordt uitgevoerd door ploegen van Valens. Sabem, een dochteronderneming van Eiffage die gespecialiseerd is in houtconstructies, heeft 15 houten gebouwen opgetrokken. Er zijn 7 eengezinswoningen en 8 kleine gebouwen bestaande uit een benedenverdieping en één bovenverdieping, waardoor er in totaal 48 woningen zijn van de 90 in het project. Valens werkt voor dit project samen met Sabem.

Van :

Bezienswaardigheid

Er kunnen verschillende woningen worden bezocht in verschillende bouwfasen: ruwbouw, binnenafwerking en buitenafwerking.

Niet te missen

Ten eerste is dit een bijzonder project omdat de bouwplaats erg groot is, met verschillende blokken die midden tussen al bestaande gebouwen moeten worden opgetrokken. Ten tweede is het een gelegenheid om de bouwtechnieken van Sabem die op deze bouwplaats worden gebruikt te ontdekken: - CLT (Cross Laminated Timber); - Combinatie van massief hout en gelaagd gelijmd hout. Onze ploegen beantwoorden al je vragen over de bouwberoepen bij Valens of Sabem.

Opgelet

Het Homberch-project wordt geleid door de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM), die opdrachtgever is van het project, in samenwerking met de afdeling Investeringen van BinHôme. Het project, ontworpen door architectenbureau 51N4E, omvat ook de bouw van een nieuw kantoor voor BinHôme. Het zal huurders uit naburige wijken verwelkomen in gloednieuwe kantoren!

Praktische info

Werven in de buurt