VRT-Huis

Jacques Georginlaan tegenover nr 30, 1030 Schaarbeek
Sport/cultuur

VRT Morgen, een samenwerking tussen Willemen Construct, Jan De Nul en EEG Group, bouwt in opdracht van VRT aan een nieuw huis voor de publieke omroep. Media maken staat daarin uiteraard centraal. Zo komen er drie grote TV-studio’s, vijf radiostudio’s en heel wat technologische vernieuwingen. Het doel? Op een flexibele manier media kunnen maken in het hele gebouw. Daarnaast zet het nieuwe VRT-huis in op duurzaamheid, openheid en vergroening. Het toekomstig VRT-huis is een indrukwekkend gebouw met een minstens zo indrukwekkende werf. De constructie van het nieuwe gebouw is zeker geen alledaags project. Tijdens Open Wervendag krijg je de exclusieve kans om de ruwbouw van het nieuwe VRT-gebouw te ontdekken en de grootsheid van de werf te bewonderen.

Van :

Bezienswaardigheid

Wat kan je verwachten? Het laagste punt van het gebouw bevindt zich vijf verdiepingen onder de grond. Goed voor een oppervlakte van meer dan 8.000 vierkante meter per bouwlaag. Ook op vlak van duurzaamheid liggen de ambities hoog met groene energie via geothermische warmtepompen, zonnepanelen en aandacht voor waterbeheer. Boven de grond speelt de plaatsing van de staalstructuur dan weer een grote rol gezien de grote complexiteit.

Niet te missen

Dit jaar opent VRT Morgen samen met VRT haar deuren voor het grote publiek tijdens Open Wervendag. Benieuwd waar binnenkort dagelijks het journaal zal worden opgenomen? Of waar de nieuwe radiostudio’s komen? Schrijf je binnenkort in en ontdek vanop de eerste rij de imposante werf van VRT!

Opgelet

We raden aan om zo veel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Er is beperkte parking voorzien.

Inschrijvingsprocedure

Activiteiten

Tijdens Open Wervendag krijg je de exclusieve kans om de ruwbouw van het nieuwe VRT-gebouw te ontdekken en de grootsheid van de werf te bewonderen. Je volgt een vooraf uitgestippeld parcours en kan zo op je eigen tempo de werf ontdekken. Op verschillende plekken langs het parcours krijg je meer uitleg over de werken.

Praktische info

  • Jacques Georginlaan tegenover nr 30, 1030 Schaarbeek
  • Ingang ter hoogte van Jacques Georginlaan 30, 1030 Brussel
  • Vooraf inschrijven is verplicht
  • Aangepast schoeisel
  • Parking beschikbaar
  • Routebeschrijving