nl | fr

Restauratie Afrikaanse Olifant

Leuvensesteenweg 12, 3080 Tervuren
Renovatie/restauratie

De Regie der Gebouwen laat het standbeeld ‘Olifant bereden door Afrikanen’ in Tervuren restaureren. Het beeld is beschermd en de restauratie gebeurt in nauw overleg met het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed en is mogelijk dankzij de steun van de spelers van de Nationale Loterij. Lapis Arte staat in voor de restauratie. De behandeling heeft als doel het beeld te conserveren en materiaalverlies te voorkomen. Er wordt gestreefd naar behoud van originele materialen en technieken.

Van :

Bezienswaardigheid

Dit iconische betonnen beeld wordt grondig gerestaureerd. Maak kennis met het enthousiaste restauratieteam en ontdek de details van het proces van dichtbij. Het team geeft graag een toelichting over het project, gevolgd door een rondleiding op de stelling.

Niet te missen

Stap binnen in een wereld van restauratie en bekijk het unieke beeldhouwwerk van de olifant eens vanuit een ander perspectief. Een werfbezoek is interessant voor het hele gezin: er is een toelichting en rondleiding voor de geïnteresseerden voorzien, en in de tussentijd kunnen de kleinsten zicht uitleven aan onze boetseertafel.

Opgelet

Schrijf je in om zeker te zijn van een plaats voor een rondleiding op de stelling. Toegankelijkheid: Het gelijkvloers van de werf is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens (grindpad). De stelling wordt betreden met een ladder: een goede mobiliteit en aangepast schoeisel zijn verreist.

Inschrijvingsprocedure

Inschrijven is aangeraden. We kunnen slechts een beperkt aantal personen tegelijk op de stelling toelaten. gelieve een tijdsslot te reserveren

Activiteiten

Creatieve knutselactiviteit voor kinderen: boetseer je eigen olifant! Neem deel aan een rondleiding op de stelling, waarbij de aanwezige restauratoren toelichting geven over het boeiende project.

Praktische info

  • Leuvensesteenweg 12, 3080 Tervuren
  • Rechtover het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika
  • Aangepast schoeisel
  • Parking beschikbaar
  • Grote hoogtes
  • Routebeschrijving

Werven in de buurt

Grote werken/infrastructuur
Virtuele werf