nl | fr

Park Lane - duurzame appartementen op de site van Tour & Taxis - Brussel

Picardstraat 13, 1000 Brussel
Energiezuining wonen

Park Lane is een nieuwe woonwijk, gelegen aan de Parkdreef op Tour & Taxis, 1000 Brussel. Na de voltooiing van de eerste fase van 437 woningen, bouwt MBG momenteel aan fase II van Park Lane: 346 appartementen, verdeeld over 11 gebouwen die opgericht worden rond 2 binnenpleinen. Het zijn hoogkwalitatieve, duurzame woningen in een elegante, groene en autovrije omgeving tegenover het Tour & Taxis-park. In de ondergronds parking van fase II, worden 700 fietsplaatsen en 250 ondergrondse parkeerplaatsen voorzien. Bovengronds worden 2 hectare tuinen aangelegd volgens een ontwerp van Bas Smets.

Van :

Bezienswaardigheid

- Een werf in verschillende uitvoeringsfases. - Informatie over duurzaam bouwen en innovatieve technieken. - De aanleg van een groene oase midden in de hoofdstad. - De organisatie van een werf van dergelijke omvang.

Niet te missen

- Wil je meer weten over innovatie tecchnieken in de bouw? - Wil je weten hoe een werf van deze omvang wordt georganiseerd? - Wil je weten hoe MBG de impact op de omgeving tot een minimum beperkt? Kom dan zeker op 26/05/2024 naar de werf Park Lane II !

Opgelet

De werf is in volle uitvoering waardoor niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Kom bij voorkeur met de fiets of het openbaar vervoer. Er is geen parkeergelegenheid op het werfterrein. Parkeren kan in de ondergrondse parking "Park Lane", Picarstraat 13 - 1000 Brussel (betalend). Voor meer info zie link bij Routebeschrijving.

Activiteiten

Een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van een van de grootste residentiële werven in Brussel in volle uitvoering. Langsheen een uitgestippeld parcours krijgt de bezoeker op diverse infopunten uitleg van het professionele werfteam van MBG omtrent de realisatie van deze hoogkwalitatieve en duurzame woningen. Ook de architecten en bouwheer zijn aanwezig. Er wordt informatie gegeven over de logistiek, uitvoering, innovatieve technieken, duurzaamheid, werforganisatie en unieke insider weetjes. De leerrijke samenwerking tussen MBG, bouwheer Nextensa en het consortium van architecten AWG, NoAarchitecten, Sergison Bates zal worden toegelicht.

Andere activiteiten

- Interactieve rondleiding - Infopunten met korte presentaties - Wedstrijd gekoppeld aan de infopunten

Praktische info

Werven in de buurt

Energiezuining wonen