nl | fr

Royerssluis, Antwerpen

Oosterweelsteenweg 3, 2000 Antwerpen
Grote werken/infrastructuur

De renovatie van de Royerssluis markeert een cruciale stap naar duurzamer goederentransport. Door de significante vergroting in lengte (van 180 naar 230 meter) en breedte (van 22 naar 36 meter) wordt de capaciteit van de sluis aanzienlijk vergroot. Dit maakt een vlottere doorgang mogelijk voor meer en grotere binnenschepen, wat het transport op het Albertkanaal bevordert. Aannemersconsortium Rinkoniên staat in voor het slopen van de huidige sluis, de aanleg van een vergrote sluiskolk, de levering en installatie van sluisdeuren en bruggen, en de elektromechanische aansturing. De oplevering van de sluis is momenteel gepland voor eind 2028.

Bezienswaardigheid

Ontdek de imposante infrastructuurwerken van dichtbij en krijg een uniek inzicht in de voortgang van dit ambitieuze project. Ervaar de perfecte samensmelting van techniek en vakmanschap terwijl je het werfgebied verkent.

Niet te missen

Verken de fascinerende wereld van dit miljoenenproject en ontrafel de geheimen achter de schermen! Ontdek de verschillende facetten van dit bouwproces en bewonder het project van dichtbij. Laat je onderdompelen in deskundige uitleg van de ervaren teamleden, die met passie vertellen over de complexiteit en innovaties van het project.

Opgelet

We zorgen ervoor dat het hele parcours volledig geschikt is voor kinderwagens en toegankelijk is voor rolstoelen. We raden je aan om zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Parkeren is mogelijk op wandelafstand van de werf. De parkeerplaatsen zijn beperkt.

Activiteiten

Ontdek de werf op jouw tempo! Na een overzichtelijke projectuitleg ben je vrij om de werf te verkennen. Ontmoet ons team aan de verschillende informatiestanden voor een gedetailleerde uitleg. Ontdek meer via onze app en geniet van een leuke activiteit voor de kleintjes, waardoor ze spelenderwijs in aanraking komen met de werken. De werken worden uitgevoerd in opdracht van de afdeling Maritieme Toegang van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid én Port of Antwerp-Bruges.

Praktische info

Werven in de buurt