nl | fr

Scheldetunnel Antwerpen

Charles de Costerlaan 500, 2050 Antwerpen
Grote werken/infrastructuur

Project Scheldetunnel en Bouwdok is onderdeel van de Oosterweelverbinding. De Scheldetunnel zal in Antwerpen de linker- en rechteroever met elkaar verbinden voor gemotoriseerd en fietsverkeer. Op Linkeroever in Antwerpen bouwen we de toerit naar de tunnel onder de Schelde. In de bouwput, op 25 meter onder de grond, wordt het eerste deel van de tunnel gebouwd, waartegen later de tunnelelementen zullen worden afgezonken

Bezienswaardigheid

Tijdens Open Wervendag krijg je de kans om te wandelen doorheen de immense bouwput en de betonwerken voor de tunneltoerit van dichtbij te bekijken. Alle bouwstappen voor het bouwen van een tunnelmoten zijn zichtbaar, waarbij de eerste tunnelmoten gereed zijn. Aan het eind van de rondgang kan je de gehele bouwput van ruim 850 meter lang en 180 meter breed bewonderen vanuit een uitkijkpunt.

Niet te missen

De enorme schaal van het project, waarbij de verbinding wordt gerealiseerd tussen het nieuwe verkeersknooppunt op de E34 en de nieuwe Scheldetunnel. Een project waar een tunnel wordt gebouwd in een bouwput van deze omvang is alleen daarom al de moeite waard. Het biedt de mogelijkheid om te aanschouwen hoe groot een snelwegtunnel is en hoeveel beton en staal erin verwerkt worden.

Opgelet

Plan voldoende tijd in voor het bezoek want voor een rondje op de werf ben je al snel vertrokken voor een gezond uurtje wandelen. Merk op dat niet alle wegen verhard zijn en voorzie dus stevige schoenen. We raden een bezoek af voor persoenen die slecht te been zijn, met een kinderwagen of rolstoel.

Inschrijvingsprocedure

Inschrijven is niet nodig. Bezoeken zijn mogelijk tussen 10 en 16.15. (Werfbezoek duurt ongeveer 1 uur.)

Andere activiteiten

Rondgang over de werf met verschillende info-punten. Opgelet na 16.15 u zullen geen nieuwe bezoekers meer toegelaten worden op de werf wegens de duur van het totale parcours.

Praktische info

  • Charles de Costerlaan 500, 2050 Antwerpen
  • Aangepast schoeisel
  • Parking beschikbaar
  • Routebeschrijving

Werven in de buurt

Grote werken/infrastructuur