nl | fr

Vernieuwing brug Vaartstraat (E34/E313) in Ranst

Vaartstraat zn, 2520 Ranst
Grote werken/infrastructuur

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt de brug aan de Vaartstraat over de E313/E34 in Ranst. De nieuwe brug biedt ruimte voor gemotoriseerd dubbelrichtingsverkeer en een enkelrichtingsfietspad aan beide zijden, afgescheiden van de rijbaan. Daarnaast bouwen we een ecoduct langs het fietspad. Zo kunnen dieren in alle rust en veiligheid oversteken en verbinden we twee natuurgebieden met elkaar.

Van :

Bezienswaardigheid

We organiseren een rondleiding op en langs de werf, onder begeleiding van het werfteam (AWV & aannemer Willemen Infra). Bezoekers kunnen aan de experts vragen stellen over de nieuwe brug, alsook een blik werpen op hoe de werf verloopt. Voor kinderen voorzien we een aparte activiteit in werfthema.

Niet te missen

Het is een unieke kans om de bouw van een brug over de snelweg van dichtbij te zien. Tegen de Open Wervendag zal een deel van de nieuwe brug reeds gebouwd zijn (middenpijler). De nieuwe brug beschikt daarnaast over een ecoduct, waarover we ook informatie geven. Men komt meer te weten over hoe we mobiliteit & natuur met elkaar vervlechten door twee natuurgebieden met elkaar te verbinden. Daarnaast voorzien we voor kinderen een activiteit in werfthema en krijgen de bezoekers een ijsje!

Inschrijvingsprocedure

Laat je even weten of je komt? Inschrijven kan via de website van het Agentschap Wegen en Verkeer en duurt slechts 5 seconden. • www.wegenenverkeer.be/brugvaartstraathier inschrijven

Praktische info

Werven in de buurt