nl | fr

VITO

Gravenstraat VITO hal 196, 2480 Dessel
Innovatieve technieken

Bijna elk modern bouwproject heeft een focus op energie-efficiëntie, maar voor het 'Earth' labogebouw van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek gaan aannemers Van Roey en vanhout.pro nog een stapje verder. Hoe zit ze dit doen, kan je zelf komen bekijken. VITO's corebusiness is het ontwikkelen van duurzame fabriekstechnologieën. Dit zorgt voor een prachtige kennisdeling tussen de verschillende partijen. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van VITO's Carbstone-technologie. Hiervoor worden staalslakken, een bijproduct van metaalwinning, omgezet in een duurzaam bouwmateriaal.

Van :

Bezienswaardigheid

De technische installaties worden verzorgd door zusterbedrijf Alfa TI. Dankzij haar ervaring in de wereld van pharma en labobouw, kan VITO rekenen op een efficiënte en correcte installatie van de nodige apparatuur, naast HVAC en sanitaire faciliteiten. Tenslotte ontbeert het gebouw ook de nodige stijl niet. Een voorbeeld van hoe we een moderne look voorzien is de zogenaamde 'prinsessentrap' of wenteltrap. Ook de materiaalkeuzes zorgen voor een design dat nog jaren hedendaags zal aanvoelen.

Niet te missen

Hét kernwoord binnen dit project is duidelijk 'duurzaamheid'. Het 'Earth' labogebouw is een prachtig voorbeeld van een duurzaam project, dat na oplevering zelf zorgt voor ecologische innovatie. Kan het nog beter? Hoe het product van zo'n samenwerking er concreet uitziet, bekijk je best met eigen ogen. We nodigen je dus graag uit.

Praktische info

Werven in de buurt

Grote werken/infrastructuur
Virtuele werf
Schoolinfrastructuur