nl | fr

De Smiskens

Smiskensstraat 58, 2300 Turnhout
Schoolinfrastructuur

In opdracht van GO! scholen bezorgt Van Roey haar eerste schoolgebouw. Zoals bij elk modern project het geval is, is de duurzaamheid van het project dus enorm belangrijk. Waar vroeger het oude gebouw stond, verschijnt namelijk een prachtig groen gebied, waardoor onder andere de biodiversiteit en waterinfiltratie worden bevorderd.

Van :

Bezienswaardigheid

Het nieuwe gebouw wordt onder andere voorzien van zonnepanelen en luchtwarmtepompen. Zelfs het beton is CO2-neutraal! De Smiskens wordt dus écht energie-efficiënt. Het ontwerp is trouwens ook gewoon efficiënt. De verschillende clusters van het gebouw delen een centrale kern: het atrium. Deze verbinding zorgt voor een vlotte verplaatsing tussen de verschillende sectoren voor leerkrachten en leerlingen.

Niet te missen

Kort gezegd kan De Smiskens dus 'ecologisch modern' genoemd worden. Voor elk aspect van het project wordt er toekomstgericht nagedacht, wat enorm belangrijk is wanneer het op educatie aankomt. We nodigen je graag uit om deze visie zelf te bekijken in Turnhout. Tot dan!

Praktische info