nl | fr

Ecoduct Hallerbos

Vlasmarktdreef /, 1500 Halle
Grote werken/infrastructuur

De Vlaamse overheid en STADSBADER CONTRACTORS bouwen in Halle een gloednieuw ecoduct over de Brusselse ring. Het wordt een brede oversteekplaats voor dieren, gecombineerd met een fiets- en wandelpad. Met het ecoduct verbinden we twee delen van het Hallerbos, wereldberoemd door de bloei van de paarse boshyacinten, met elkaar. Het project maakt deel uit van VAPEO, het Vlaams Actieprogramma voor Ecologische Ontsnippering, en wordt gerealiseerd met steun van de Europese Unie.

Van :

Bezienswaardigheid

De bouw van het ecoduct is voorbij halfweg. De grote betonnen koker over de buitenring is helemaal klaar, die over de binnenring is volop in opbouw. Op 26 mei krijg je een unieke inkijk in de complexe bouw van een ecoduct en hoe we dit realiseren boven een van de drukste snelwegen van ons land. Je ontdekt hoe bouw en natuurherstel perfect hand in hand gaan. Als je goed kijkt zie je zelfs een verwijzing naar Plan Boommarter, dat sinds 2006 probeert de natuur rond het Hallerbos meer te verbinden.

Niet te missen

Techniek, natuur, entertainment: voor ieder wat wils. De technici onder ons kunnen zich vergapen aan de spectaculaire betonnen kokers van wel 65 meter lang. Natuurliefhebbers ontdekken hoe we de rijke biodiversiteit van het Hallerbos beschermen en voor de kleinsten is er een leuke kinderbingo. Na het bezoek kan je uitrusten met een hapje en een drankje. Nog niet overtuigd? Ook al zijn de boshyacinten al uitgebloeid, het Hallerbos blijft de ideale plek voor een wandeling.

Opgelet

Opgelet: de werf is niet rolstoel- en kinderwagentoegankelijk. Daarnaast geraak je niet met de auto tot in het Hallerbos. Van de parking tot aan de werf is het ongeveer anderhalve kilometer wandelen. Trek dus je wandelschoenen aan, of kom met de fiets of het openbaar vervoer! Dat kan via deze route.

Inschrijvingsprocedure

Wil je een rondleiding van onze experts op de werf? Schrijf dan in via deze link . Je kan ook gewoon langskomen zonder rondleiding, dan is inschrijven niet nodig. De rondleiding start aan de ingang van de werf, dus niet op de parking!

Activiteiten

Na het bezoek kan je uitrusten met een hapje en een drankje.

Praktische info

  • Vlasmarktdreef /, 1500 Halle
  • Het is niet mogelijk om met de auto tot aan de werf te rijden. Daarom moedigen we iedereen aan zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer naar de werf te komen. Kom je toch met de auto, dan kan je parkeren op parking 11 (Pijpaenshoek 34, 1500 Halle). Van daaruit is het ongeveer anderhalve kilometer wandelen tot aan de werf.
  • Aangepast schoeisel
  • Parking beschikbaar
  • Grote hoogtes
  • Routebeschrijving

Werven in de buurt

Energiezuining wonen