nl | fr

Tentoonstellingshal BRUSK

Garenmarkt 8, 8000 Brugge
Sport/cultuur

De stad Brugge heeft het Design & Build-project van CIT Blaton geselecteerd voor de nieuwe tentoonstellingshal BRUSK. Het gebouw bestaat uit twee grote tentoonstellingszalen voorzien van grote glasconstructies gericht op het noorden. Ze zijn een verdiep hoger getild, waardoor plaats ontstaat voor een onthaal-, conferentie- en cateringruimte. Het dak is volledig bedekt met getextureerde glazen tegels die elektriciteit opwekken en zo het gebouw van duurzame energie voorzien. Het resultaat is dat BRUSK de helft minder energie verbruikt dan voorzien door de huidige BEN-norm (bijna-energieneutraal).

Van :

Bezienswaardigheid

Maak een rondleiding door wat de verschillende tentoonstellingszalen en bezoekersontvangstruimtes van BRUSK zullen worden. Vanuit de foyer bereik je de pas betonnen eerste verdieping voordat je BRON binnengaat, de voormalige school en toekomstig onderzoekscentrum en museumbibliotheek.

Niet te missen

Nieuwsgierig naar wat er achter de schermen gebeurt? Wie zitten er achter de internationale werken die in BRUSK te zien zijn? Dit is je kans om het gebouw in zijn ruwe staat te zien.

Praktische info

Werven in de buurt

Grote werken/infrastructuur