nl | fr

Zwembad Grasduinen

Duinenstraat 146-148, 8450 Bredene
Sport/cultuur

LAGO Bredene Grasduinen zal het eerste volledig CO2-neutrale zwembad van ons land. Ook de geothermische boring tot wel 1.250 meter diep is ongezien voor ons land. Het complex is zo duurzaam dat een bezoeker amper 6 kilowattuur aan energie verbruikt. Dat is 50% minder energie per bezoeker dan bij een klassiek zwembad. Sportclubs, verenigingen, scholen en vrije zwemmers kunnen de hele dag door baantjes trekken in het sportbad van 25 meter lang. Wie van meer avontuur houdt, kan roetsjen door de woeste wildwaterbaan van wel 85 meter lang en glijden door de triple slide. Voor de allerkleinsten voorziet LAGO Bredene Grasduinen een kinderbad met interactieve spelelementen en een instructiebad met beweegbare bodem. Buiten zwemmen zal ook mogelijk zijn in twee verschillende zwembaden, waarvan een specifiek voor kinderen. Wie meer tot rust wil komen kan verpozen in een sauna of in de warme lagune met een buitenjacuzzi die het hele jaar door open is. Maar LAGO Bredene Grasduinen is meer dan een zwemparadijs. Op de site komt met LAGO CLUB een fitness van liefst 520 m² met danszaal en spinningruimte. Buiten kan je padellen (4 courts) en tennissen (1 court), volleyballen en basketten. Kinderen, die liever niet zwemmen, kunnen zich ook uitleven in een unieke binnenspeeltuin. Na een sportieve en plezante namiddag kan je nadien iets eten of drinken in de LAGO-Bistro, met ruime terrassen met zicht op de vijver.

Van :

Bezienswaardigheid

De bezoeker zal een uitgestippelde route kunnen volgen doorheen de gebouwen en daarmee een duidelijk beeld krijgen van de werken. Op gestelde plaatsen zullen vragen kunnen worden gesteld aan personeel van de aannemer.

Niet te missen

Dit wordt het eerste zwembad van dit kaliber in België. Dat alleen al is voldoende reden om een kijkje te komen nemen. Maar daarnaast blijft het een hele opdracht om een zwembad tot leven te brengen.

Praktische info

  • Duinenstraat 146-148, 8450 Bredene
  • Huisdieren toegelaten
  • Aangepast schoeisel
  • Parking beschikbaar
  • Routebeschrijving

Werven in de buurt

Grote werken/infrastructuur